Recepty z ochutnávky nátierok

Nátierka sardinková

Maslo a sardinky vymiešame, pridáme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Vyšľaháme do peny. Podávame natreté na chlieb, alebo pečivo, dozdobené petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou. 

Nátierka syrová s cesnakom

Maslo a mlieko vyšľaháme do peny, pridáme syr, očistený prelisovaný cesnak a dobre vyšľaháme. Podávame natreté na chlieb, alebo pečivo, dozdobené petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Nátierka maslová s čokoládou

Maslo vyšľaháme s vlažným mliekom, pridáme práškový cukor, zmäknutú čokoládu na varenie a dobre vyšľaháme. Podávame natreté na chlieb alebo pečivo.

Nátierka drožďová s mrkvou

Očistenú, najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme do nej rozdrobené droždie, ktoré necháme rozpustiť. Vajcia uvaríme natvrdo. Očistíme ich a necháme vychladnúť. Maslo, soľ, vychladnuté droždie s cibuľou, najemno postrúhanú očistenú mrkvu a vajcia, vyšľaháme.  Podávame natreté na chlieb, alebo pečivo,  dozdobené petržlenovou vňaťou alebo pokrájanou pažítkou.

Nátierka zeleninová zimná

Očistenú cibuľu pokrájame najemno, speníme na oleji a pridáme lečo bez nálevu, podusíme a necháme vychladnúť.  Vajcia uvaríme natvrdo, očistíme a postrúhame. Maslo vymiešame pridáme vychladnuté lečo bez nálevu, vajcia, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.  Podávame natreté na chlieb, alebo pečivo, dozdobené petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Nátierka vajcová s oškvarkami

Maslo vymiešame s vlažným mliekom. Pridáme pomleté oškvarky, očistenú, najemno pokrájanú cibuľu a natvrdo uvarené postrúhané vajca. Všetko spolu vyšľaháme. Dochutíme horčicou a soľou. Podávame natreté na chlieb alebo pečivo, dozdobené petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Nátierka vlašská

Maslo vymiešame s horčicou, pridáme očistenú, najemno pokrájanú cibuľu,  na drobné rezance pokrájanú šunku a sterilizované uhorky bez nálevu. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané natvrdo uvarené vajcia a dochutíme soľou. Podávame natreté na chlieb alebo pečivo, dozdobené petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Nátierka viedenská Tvaroh prelisujeme a vyšľaháme s maslom a vlažným mliekom. Do pripraveného masla pridáme nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a najemno pokrájanú  očistenú cibuľu. Dochutíme soľou a dobre vyšľaháme. Podávame natreté na chlieb alebo pečivo, dozdobené petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Pridávame zopár fotiek z ochutnávky nátierok 🙂 ↓

zobrazené celkovo 240 x, zobrazené dnes 1 x