Ochutnávka pomazánok

0
(0)

Dňa 21.11.2019 sa v poobedňajších hodinách v našej MŠ uskutočnila milá akcia, kde mohli deti spolu s rodičmi ochutnať pomazánky a zeleninové šaláty, ktoré pre naše deti pripravujú pani kuchárky.

Spolu sme ochutnávali a vyberali sme najobľúbenejšiu pomazánku a šalát.

Prikladáme Vám recepty, aby ste si mohli aj doma pripraviť tieto chutné pomazánky. 🙂

Na konci článku si môžte pozrieť zopár fotiek. 🙂 🙂 🙂

Dobrú chuť 😛

Drožďová s mrkvou:

Droždie, maslo, olej, cibuľa. mrkva, vajcia, soľ

 Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno, speníme na oleji/bravčovej masti, pridáme droždie, ktoré opražíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme. Vychladnuté postrúhame. Maslo vymiešame so soľou, pridáme vychladnuté droždie, na jemno postrúhanú očistenú mrkvu, postrúhané vajcia a všetko spolu vyšľaháme.

Zeleninová zimná:

Lečo, maslo, vajcia, soľ, cibuľa, olej

Očistenú cibuľu pokrájame na jemno, speníme na oleji, pridáme sterilizované lečo bez nálevu, podusíme a necháme vychladnúť.  Vajcia uvaríme na tvrdo 20 minút, očistíme a postrúhame.  Maslo vymiešame pridáme vychladnuté lečo, vajcia, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.

Vlašská:

Vajcia, šunka, maslo, horčica, uhorky sterilizované, cibuľa, soľ

Maslo vymiešame s horčicou, pridáme očistenú, na jemno pokrájanú cibuľu,  na drobné rezance pokrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou.

Z kuracej pečene:

Soľ, maslo, kuracia pečeň, olej, cibuľa

Kuraciu pečeň umyjeme a odblaníme. Očistenú na jemno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme odblanenú kuraciu pečeň, ktorú  vo vlastnej šťave udusíme. Po udusení necháme vychladnúť. Pomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a spolu vyšľaháme.

Cibuľová:

Cibuľa, maslo, vajcia, uhorky sterilizované, jogurt biely, pažítka, soľ

Maslo vymiešame s jogurtom, pridáme očistenú na drobno pokrájanú cibuľu, na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, postrúhané sterilizované uhorky. Spolu všetko vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou a dobre umytou, posekanou pažítkou.

Viedenská:

Maslo, tvaroh, syr tvrdý, chren, cibuľa, mlieko

Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú  očistenú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.

Syrová s cesnakom:

Maslo, smotanový termizovaný syr, mlieko, cesnak

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme mäkký  syr, mlieko, očistený prelisovaný cesnak a dobre vyšľaháme.

Džemová:

Maslo, džem ovocný

Maslo vymiešame s džemom do peny.

titulný obrázok zdroj : spektrumzdravi.cz

Ako sa Vám páčil tento článok?

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte článok!

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hlasov: 0

Zatiaľ nikto nehlasoval! Buďte prvý, kto ohodnotí tento článok.