Dňa 21.11.2019 sa v poobedňajších hodinách v našej MŠ uskutočnila milá akcia, kde mohli deti spolu s rodičmi ochutnať pomazánky a zeleninové šaláty, ktoré pre naše deti pripravujú pani kuchárky.
Spolu sme ochutnávali a vyberali sme najobľúbenejšiu pomazánku a šalát.
Prikladáme Vám recepty, aby ste si mohli aj doma pripraviť tieto chutné pomazánky. 🙂
Na konci článku si môžte pozrieť zopár fotiek. 🙂 🙂 🙂
Dobrú chuť 😛
Drožďová s mrkvou:
Droždie, maslo, olej, cibuľa. mrkva, vajcia, soľ
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno, speníme na oleji/bravčovej masti, pridáme droždie, ktoré opražíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme. Vychladnuté postrúhame. Maslo vymiešame so soľou, pridáme vychladnuté droždie, na jemno postrúhanú očistenú mrkvu, postrúhané vajcia a všetko spolu vyšľaháme.
Zeleninová zimná:
Lečo, maslo, vajcia, soľ, cibuľa, olej
Očistenú cibuľu pokrájame na jemno, speníme na oleji, pridáme sterilizované lečo bez nálevu, podusíme a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme na tvrdo 20 minút, očistíme a postrúhame. Maslo vymiešame pridáme vychladnuté lečo, vajcia, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.
Vlašská:
Vajcia, šunka, maslo, horčica, uhorky sterilizované, cibuľa, soľ
Maslo vymiešame s horčicou, pridáme očistenú, na jemno pokrájanú cibuľu, na drobné rezance pokrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou.
Z kuracej pečene:
Soľ, maslo, kuracia pečeň, olej, cibuľa
Kuraciu pečeň umyjeme a odblaníme. Očistenú na jemno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme odblanenú kuraciu pečeň, ktorú vo vlastnej šťave udusíme. Po udusení necháme vychladnúť. Pomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a spolu vyšľaháme.
Cibuľová:
Cibuľa, maslo, vajcia, uhorky sterilizované, jogurt biely, pažítka, soľ
Maslo vymiešame s jogurtom, pridáme očistenú na drobno pokrájanú cibuľu, na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, postrúhané sterilizované uhorky. Spolu všetko vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou a dobre umytou, posekanou pažítkou.
Viedenská:
Maslo, tvaroh, syr tvrdý, chren, cibuľa, mlieko
Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú očistenú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.
Syrová s cesnakom:
Maslo, smotanový termizovaný syr, mlieko, cesnak
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme mäkký syr, mlieko, očistený prelisovaný cesnak a dobre vyšľaháme.
Džemová:
Maslo, džem ovocný
Maslo vymiešame s džemom do peny.
titulný obrázok zdroj : spektrumzdravi.cz
zobrazené celkovo 287 x, zobrazené dnes 1 x